AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde dekanlık görevi, 25 Mart Pazartesi günü gerçekleşen devir teslim töreniyle Prof. Dr. Tuğrul Kandemir’den Prof. Dr. Gökhan Demirtaş’a devredildi.

Törene, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ile akademik ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, 7 yıldır yürütmüş olduğu dekanlık görevini, İİBF’de öğrenci olarak başlayıp profesörlüğe yükselmiş olan meslektaşına devretmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, fakültenin kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte öne çıkan önemli noktalara dikkat çekerek, fakülte bünyesindeki akademisyenlerin üniversitenin kurumsallaşmasında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Karakaş, “Makro düzeyde hayata geçirmeyi planladığımız en önemli unsur özlük hakları çerçevesinde insanlara hak ettikleri hakları vererek bir düzen kurmak. Üniversite belli kurallarla yönetiliyor. Yöneticinin inisiyatifi kuralları nasıl uygulayacağını belirleyebilir. Daha önceki görevlerimizde bunu tecrübe ettik ve tecrübelerin neticesi olarak böyle bir anlayışı hakim kılmaya çalıştık. Bu doğrultuda önemli mesafeler katettiğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık görevini teslim alan Prof. Dr. Gökhan Demirtaş ise “Bölümlerin kurumsal yapısının daha güçlendirildiği, performansı yükselten ve kalite süreçlerinin kurum tarafından tam olarak benimsendiği bir süreç olmasını istiyorum. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Hale Fulya Yüksel ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Balkı ise fakültemizin yeni dekan yardımcıları oldu.

 

26 Mart 2024, Salı 46 kez görüntülendi