Yaz okulunda başka üniversitelerden alınan derslerin intibakı hakkında duyuru

Bu açıklama sadece İktisat Bölümü öğrencileri için geçerlidir. Fakültemizin diğer bölümündeki öğrencilerin için geçerli değildir.

2016 yılı yazında üniversitemizde yaz okulu açılmadığı için başka üniversitelerden ders alan bölümümüz öğrencilerin aldığı derslere ilişkin harf notları aktarılırken aşağıdaki kriterlere dikkat edilmiştir.

1) CC ve üzeri olan harf notları aynen aktarılmıştır.

2) FF ve FD harf notları FF olarak aktarılmıştır.

3) DD ve DC harf notları, ilgili üniversitenin eğitim/öğretim sınav yönetmeliğine bakılarak aktarılmıştır. Eğer bu harf notları ilgili üniversitede "şartlı geçer" ise  DC(-) olarak; "şartsız geçer" ise DC(+) olarak aktarılmıştır. (Dokuz Eylül Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi dışında DD ve DC notlar şartlı geçer notlardır.)

Yukarıda belirtilen kurallara göre yaz okulunda aldığınız derslerin harf notlarında bir sorun olduğunu düşünüyorsanız iktisat@aku.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.